.

Moją misją jest uświadomienie społeczeństwu zagrożeń płynących z nieprawidłowego stylu życia. Złe nawyki żywieniowe, brak aktywności fizycznej, stres, używki mają odzwierciedlenie w naszym funkcjonowaniu, samopoczuciu, a w konsekwencji wpływają negatywnie na nasze zdrowie. Zmiana wyżej wymienionych czynników w połączeniu z umiejętnością samokontroli oraz motywacji pomoże nam osiągnąć zamierzone cele i cieszyć się zdrowiem fizycznym i psychicznym, bez konieczności stosowania skomplikowanych „diet” oraz suplementów.

mgr inż. Kamila Klimkiewicz
Ukończyłam studia na Akademii Rolniczej w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, kierunek Technologii Żywności i Żywienia Człowieka w zakresie Żywienia Człowieka. Swoją wiedzę pogłębiałam na studiach podyplomowych z zakresu Psychodietetyki i Pedagogiki oraz na szkoleniach, kursach, seminariach naukowych z zakresu żywności, żywienia oraz systemów jakości (zdobyłam m.in certyfikaty: Certyfikat SGS – Quality Management System Auditor / Lead Auditor Training Course, Certyfikat DEKRA - Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001, Certyfikat TÜV – „Audytora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001: 2000, oraz „ Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP”).

Pracując zawodowo przez kilka lat jako Pełnomocnik ds. Systemów Jakości wiem, jak ważne jest aby produkowana żywność była bezpieczna dla zdrowia, jak najmniej przetworzona, dostarczała jak najwięcej składników odżywczych wykorzystywanych przez organizm człowieka.

Prowadząc swój specjalistyczny gabinet Dietetyka, Psychodietetyka, Technologa żywności priorytetem jest dla mnie bezpieczne dla zdrowia, uwzględniające indywidualne potrzeby i skłonności, poprowadzenie  pacjenta do uzyskania zamierzonych celów. Czerpie satysfakcję i zadowolenie z możliwości niesienia ludziom pomocy w walce z nadwagą i otyłością, dolegliwościami związanymi z chorobami cywilizacyjnymi, uświadamiając, że zmiany zaczynają się nie od rozpisania diety, ale od zmian zachodzących w naszej psychice – wyznaczenia celów i wytworzenia motywacji. Zmiana nawyków żywieniowych w walce ze schorzeniami jest podstawą zmiany, ale sukcesem jest aktywność fizyczna i pozytywne nastawienie.

Łatwo nawiązuje kontakt ze swoimi pajetami, wykorzystując rozmaite metody nauczania. Pragnę, aby osoba, która przyjdzie po pomoc czuła się swobodnie, komfortowa a wizyta przebiegała w miłej atmosferze. Zależy mi na sukcesie i zadowolenia pajeta,  dlatego podstawą naszych relacji jest szczerość i zaufanie.
Bazuję na zaleceniach i rozwiązaniach rekomendowanych przez Instytut Żywności i Żywienia oraz pracuję na specjalistycznym sprzęcie firm m. in. TANITA, COMED.

PARTNERZY